BHAKTI MARGA
RITUÁLY

RECITACE SAṄSKṚTU 1: ÚVOD DO VERŠŮ (ŚLOK)

CYKLUS KURZŮ OD ZAČÁTEČNÍKŮ AŽ PO POKROČILÉ

RECITACE SAṄSKṚTU 1: ÚVOD DO VERŠŮ (ŚLOK)

Mantry jsou základní součástí duchovní praxe a slouží k mnoha účelům. Mantry zpíváme, když se probouzíme, než jdeme spát, před jídlem, když má někdo narozeniny, když se chceme modlit, když chceme budovat své spojení s Bohem a mnoho dalšího!

Samotný saṅskṛt je považován za starobylý jazyk sanātana dharmy (věčného zákona) – duchovní kultury, která je dnes známá jako hinduismus. Je božského původu a je výrazem Božího vědomí. Protože saṅskṛt je velmi vytříbený jazyk, je velmi vhodný k vyjádření duchovních souvislostí. 

Ačkoli se recitace v saṅskṛtu může zpočátku zdát jako náročný úkol, díky jednoduchým pokynům a postupnou praxí jistě brzy proniknete do této krásné techniky a budete si užívat blahodárné účinky manter.

Jedním z důležitých prvků, na který se v této sérii kurzů zaměříme, jsou dlouhé samohlásky. V sanskrtu jsou totiž velmi důležité a špatné umístění délky může snadno změnit význam. Např. šála (शाला) znamená místnost, ale šala (शल) je hůl nebo kopí.

V tomto kurzu se naučíte, jak správně vyslovovat jednotlivé hlásky a slabiky saṅskṛtské abecedy, jak odříkávat celé základní mantry a dozvíte se o jejich významu a původu. Těšit se můžete na mantry pro Gurua, Gaṇeśu, Rādhā-Kṛṣṇu, Nārasiṁhu, Rāmu, Sarasvatī, Tulsī a na závěr i Bhakti Marga modlitbu k jídlu. 

Kurz je vhodný pro úplné začátečníky.

DETAIL UDÁLOSTI

Vstupenky
Plná cena – pro všechny zájemce.
Zlevněná – Mohou využít senioři od 65 let, studenti, ženy/muži na mateřské dovolené, invalidní důchodci, další rodinní příslušníci na kurzu.
Refresh – pro absolventy předešlých kurzů.

Moderní věda prokázala, že vše je energií a samotná energie je vibrací. Mantry jsou zvukové vlny, které nesou božské energie, které v každé buňce našeho těla vytvářejí vibrace a ovlivňují mozek. Saṅskṛt je jazyk založený na vibracích a je používán v rituálech a modlitbách již tisíce let. Vibrační frekvence, které vznikají při zpívání manter saṅskṛtu, uklidňují mysl a přenáší vás do srdce, kde sídlí Božství.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available