BHAKTI MARGA
RITUÁLY

KURZ YAJÑY 

V HRANICÍCH A ONLINE

KURZ YAJÑY

Přáli jste si někdy uctívat Božství prostřednictvím prastarého ohňového rituálu yajña? Nyní máte možnost. V rámci praktického kurzu se dozvíte, jak během tohoto obřadu postupovat krok za krokem tak, aby byl proveden správně. Chybět nebudou ani další informace potřebné k pochopení důležitých aspektů yajñy.

Termín „yajña“ má mnoho významů:

  • Doslovně přeložen znamená „nesobecká oběť pro vznešené účely“.
  • Yajña také vyjadřuje úctu k Božství – buď formou vnějšího nebo vnitřního rituálu.
  • Yajña je jméno dané ohňovému obřadu, který se provádí tam, kde člověk obětuje do svatého ohně, a kde se oheň stává aspektem Boha. Božstvo, ke kterému je yajña prováděna, je přivoláno do ohně meditací a zpíváním různých manter v sanskrtu.

Yajña znamená úplné odevzdání se Pánu ve formě obětiny a je jedním z nejúčinnějších nástrojů pro přeměnu nahromaděné karmy z minulých životů. Většina ohňových obřadů yajña se provádí ve společnosti skupiny lidí. Cíl yajñy je různý, ale v podstatě se koná proto, aby přinesla užitek všem přítomným, jejich bezprostřednímu okolí i celému světu.

Co můžete čekat?

V průběhu kurzu se naučíte, jak pořádat yajñu krok za krokem. Kromě toho dostanete i elektronický manuál, který obsahuje vše, co k provádění yajñy potřebujete vědět. Tištěnou verzi manuálu si po absolvování kurzu můžete objednat v Bhakti Shopu. Navíc získáte přístup ke zvukovým a obrazovým souborům a dalším informačním materiálům, které vám usnadní učení a vylepší praktikování. Po skončení kurzu budete schopni vykonávat yajñu samostatně.

Podmínky účasti:

  • být absolventem kurzu jednoduché pūji a abhiṣekaṁu
  • pravidelně praktikovat pūju po dobu minimálně 6 měsíců
  • není nutné být iniciovaným oddaným Paramahamsy Vishwanandy, avšak je nutné vegetariánství (včetně nekonzumace vajec) před vykonáním rituálu

Doporučené vybavení (není podmínkou pro účast na kurzu):

  • pro samotné provádění yajñy – tác na pūju a na yajñu, veškeré potřebné vybavení na yajñu

KONTAKT

Po registraci vám bude zaslán odkaz pro přihlášení k telegramové skupině, ve které bude probíhat veškerá komunikace týkající se kurzu.

V případě potřeby můžete kontaktovat organizátora také prostřednictvím e-mailu.

DETAIL UDÁLOSTI

Vstupenky
Plná cena
– pro všechny zájemce.

Zlevněná – pro důchodce, studenty, na mateřské dovolené.
Refresh – pro absolventy předešlých kurzů
Prezenčněmáte jedinečnou příležitost vyzkoušet si jagnu přímo po kurzu v místě konání – přesnou adresu obdržíte emailem
Online – účast online přes ZOOM – odkaz obdržíte emailem

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available